Reklama
 
Blog | Karol Lesný

Oschlý fíkový list z Hluboké

V pátek 13. července se uskutečnil happening Hnutí DUHA proti kmotrům na Šumavě.

Událost byla podpořena také Stranou Zelených, a v jejich barvách jsem se happeningu zúčastnil.

V pátek 13. července se uskutečnil happening Hnutí DUHA proti kmotrům na Šumavě.

Událost byla podpořena také Stranou Zelených, a v jejich barvách jsem se happeningu zúčastnil.

Není teď mým cílem rozebírat, proč a zač se demonstrovalo, to ať si laskavý čtenář najde na stránce Duhy. Připadá mi mnohem zajímavější, jakým způsobem reagovala „protistrana“, „kníže z Hluboké“ a jeho fíkový list, pan starosta, senátor a kandidát na hejtmana pan Tomáš Jirsa.

Reklama

Demonstrace byla svolána s mottem „proti dlouhým prstům na Šumavě“, byla tedy zamířena primárně proti místostarostovi Hluboké Pavlovi Dlouhému. Překvapivě ovšem, k účasti na protidemonstraci na stejném místě ve stejný čas vyzýval hlubocké občany starosta Hluboké Tomáš Jirsa, jehož jméno nebylo v materiálech Duhy zmíněno!

Ano, protidemonstrace, ve stejný čas na stejném místě… Nejsem si úplně jist, jestli je to dost dobře právně možné, nicméně, stalo se. Na místě ohlášené demonstrace bylo při našem příchodu asi 50 lidí, kteří se snažili narušit pokojný průběh naší akce, překřikovali nás, snažili se zastrašit strkáním do účastníků a hrozbami. Místní městská policie byla přítomna, ale na naši výzvu k udržení pořádku a ochránění účastníků ohlášené akce reagovala odkazem na státní policii, že toto prý patří do její kompetence. Na můj telefonát na č. 158 mi policie odpověděla, že pořádek a bezpečnost ohlášené demonstrace musí zajistit městská policie, a v případě, že tak nekoná, můžeme si stěžovat zaměstnanci městského úřadu, který demonstraci povolil. Vzhledem k tomu, že předmětem protestu byl místostarosta Hluboké a jeho nestandardní vztahy s jinými politiky a podnikateli, stížnost vůči zaměstnanci úřadu města Hluboká připomíná pokus o kvadraturu kruhu. Zejména pak poté, co sám pan starosta, senátor a kandidát na hejtmana OSOBNĚ překřikoval amplionem upevněným na střeše automobilu hlavního řečníka Hnutí Duha, Jaromíra Bláhu.

Inu, demokracie v podání ODS, úcta k oponentovi v podání pana Jirsy. Věru notně oschlý fíkový list!